Dwayne

International, Engels, Nederlands, Italian, French, Belgisch, Luxemburgs, Zwitsers, Deens, Duits, VDH champion 

Wereld Kampioen '17, Nordic Winner'16, Benelux Winner'14, Club Winner NL'15, BIS winner, multi-BISS Winner

Ch Youandi Grand Cru

 D.O.B. 05-08-2011, ♂ Hipscore A, Eyes clear, PCD +/+, MDR1 +/+, CA +/+, EIC +/+, BEAR +/+

De kleine globetrotter... we noemen hem Dwayne. Het bijzondere aan Dwayne is dat zijn vader in Australie woonde, en daar de top-hond was op gebied van schapendrijven, obedience én op shows de titel "Australian Grand Champion" heeft gehaald. Het was dus een heel spannend en langdurig project om Shanti zwanger te laten worden van deze speciale hond met beauty & brains die aan de andere kant van de wereld woonde.

Maar het is gelukt, en Dwayne is de hond van mijn dromen die uitblinkt in zijn ongecompliceerde vrolijke karakter waarmee hij gemakkelijk de harten steelt van iedereen die hem ontmoet. Hij heeft de bijzondere gave om me op te vrolijken, en de zon te laten schijnen. Hij maakte me als puppie weer aan het lachen na een periode met veel verdrietige momenten. Hij is een aanwinst voor de familie, de beste vriend voor Vincent (de mannen delen samen de sofa!) en hij loopt graag te keten met de meiden of ligt als mijn schaduw aan mijn voeten tijdens mijn werk.

Hij is intelligent, nieuwsgierig en eigenzinnig... een echte personality! Dwayne is een hond om mee te knuffelen en mee te werken; Op leeftijd van 7 maanden liet hij zijn talenten al zien om te kunnen werken met schapen, maar ook shows,  obedience en behendigheid doet hij met (te) veel plezier. :-)

Hij heeft ook de 'looks' meegekregen van z'n beide ouders: Tijdens zijn debuut op de specialty in Italy won hij direct "Best Junior in Show". Toen hij 17 maanden oud was won hij "best in show" in Bordeaux/ Frankrijk over alle rassen (2600 honden) en 2 maanden later mocht hij zijn eerste FCI titel achter zijn naam zetten. Op amper 27 maanden leeftijd had hij al 3 BIS (Best in Show) op zijn naam staan, waaronder 2 specialty's onder rasspecialist keurmeesters. Inmiddels zijn dat zelfs al 7 BISS overwinningen. 

Nog voordat Dwayne 3 jaar oud was, had hij 8 kampioenstitels op zijn naam staan, welke hij in stijl heeft gehaald door onder gerespecteerde rasspecialist keurmeesters grote overwinningen te halen. En 'als icing on the cake' werd hij in 2015 ook Engels kampioen en in 2017 Wereld Kampioen! Er zijn maar heel weinig honden die dit evenaren in Europa. 

Voor Dwayne zijn alle shows een feestje, zeker de trips naar UK. Hij vindt het heerlijk om in de spotlight te staan, maar voor de trips met camper mag ik hem 's nachts wakker maken. Deze zijn namelijk altijd verzekerd van strandwandelingen met de hele familie in Calais, en soms zelfs extra uitgebreid met vakanties in zuid Engeland en Cornwall. 

Ondertussen werd hij de laatste jaren ook vader van enkele leuke nesten met veel belovende pups die uitblinken in hun families en op shows. Sommige winnen al CAC's of zijn al kampioen. 

Dwayne maakt de 'Youandi sixpack' weer compleet en is een héérlijke hond om dagelijks mee te leven. Hij is mijn vriendje, mijn schaduw.. 'the love of my life' 

  

 

  • 1