Pooh

Junior Bundes Sieger 2010, Best Junior Belgium Specialty

German-Club Champion & German-VDH Champion

Ch Youandi Meringue

D.O.B.: 24-11-2009, ♀ HD-A & Eyes Clear & PCD Clear 

Soms loopt alles anders dan gepland, en kan ik maar 1 ding doen... mijn gevoel volgen.

Pooh was bij haar geboorte al een eyecatcher, en heeft vervolgens met haar innemende persoonlijkheid mijn hart gestolen waardoor het besluit om haar te houden niet zo moeilijk was. Ze zal de leegte die haar Oma Coco achter laat nooit kunnen opvullen, maar wat ben ik blij dat ze als waardige kleindochter van Coco de roedel zal aanvullen.

Pooh is een dametje met het voor mij zo herkenbare en dierbare zachte karakter, maar ze weet precies wat ze wil. Poehpoeh...Daar heb ik regelmatig mijn handen aan vol! Ze is klein van stuk, en had wat tijd nodig om een 'dame' te worden... en hoewel ze in hoogte (slechts 57cm) niet uitblinkt, doet ze dat in haar personality des te meer! Waar ze komt steelt ze harten en steelt ze de show... en neemt ze dus ook de prijzen mee naar huis.

Pooh vindt de shows geweldig, en zeker het reizen met de camper is voor haar de ultieme fun. Of we nu naar een show gaan, of op vakantie... Pooh zit op haar 'eigen plek' voor het raampje en geniet van elke trip. Thuis is ze meestal in de tuin te vinden; samen met Vincent sleurend aan een knuffelbeest, keten met Dwayne of rennen en kattekoppen met Chanel. 

 

Het leven is één groot feest voor Pooh en haar enthousiasme is erg aanstekelijk voor iedereen die ze ontmoet. Pooh (of "Poehkie" voor de insiders) blijkt een natuurtalent te zijn in schaapdrijven, én behaalde binnen de kortst mogelijke tijd de overwinningen op diverse prestigieuze shows om zichzelf vervolgens Duits kampioen te mogen noemen.

Sinds 2013 doen we ook samen aan Breitensport, waarbij Pooh laat zien dat ze ook talenten heeft op behendigheid- en obedience niveau. We lopen samen wedstrijden en slepen ook hier weer de prijzen in de wacht.

Voor mij is Pooh niet alleen speciaal vanwege haar fantastische rastypische eigenschappen, maar nog veel meer om haar werklust en intelligentie. Pooh is zo veelzijdig; ze heeft 'beauty & brains"...en heeft het 'stokje overgenomen van Muffin'.

Ja Pooh is een waardige "mega hond" tijdens bos- en bergwandelingen, zwemmen én fietsen.

Mijn PoohPooh! :-)

  


 

"What day is it?" Asked Pooh

"It's today" Squeaked Piglet

"My favorite day." Said Pooh

 

 

  • 1