Kyona gediplomeerd aaihond

op .

Kyona is nu gediplomeerd AAIHOND!

Kyona - Lux Ch, Veteraan Winster 2017 Youandi Tiramisù 

we ontvingen het geweldige nieuws van Marjo Denkers dat haar Kyona vorige week haar diploma heeft gehaald als officieel "aaihond". Dit is een erkend certificaat wat een hond na een intensieve training en toetsing op betrouwbaarheid en stabiliteit krijgt. Na het halen van dit certificaat mag ze bij oa bejaarden en gehandicapte mensen ingezet worden om contact te maken en afleiding te brengen. Marjo deed deze training bij haar eigen vereniging in Valkenswaard, die dit al sinds 2011 doen. Quote over dit Aaihond project uit het Eindhovens dagblad: 

"De dementerende ouderen, genietend van het zonnetje in de patio, veren overeind en beginnen te glimlachen. Sommigen steken direct hun handen uit naar de honden. Een enkeling kijkt even de kat uit de boom. "De bewoners bloeien hier echt van op. Wij willen graag ook andere mensen laten genieten van onze speciaal hiervoor getrainde honden", zegt Monique Wacht van VVH. De bewoners van Taxandria maakten deze week als eersten kennis met de aaihonden. De komende maanden wordt het een wekelijks terugkerende activiteit.
Gerda van Baast, mede verantwoordelijk voor de activiteiten binnen Taxandria, is enthousiast over het project. "Het werkt op vele fronten. Herkenning en beleving van het thuisgevoel. Maar ook een vorm van sociaal contact. Bovendien is het rustgevend en voldoet het aan de basisbehoefte van geven en krijgen van genegenheid."

Ik ben natuurlijk enorm trots op Kyona (en Marjo!) dat ze dit gehaald hebben en zich op deze manier inzetten voor onze medemens. Kyona is overigens niet de eerste Youandi OES die dit doet, want onze Floyd (Ch Youandi Alive and Kicking) zet zich sinds vorig jaar ook in als " Therapy dog" samen met zijn baasje Orla in Ierland.

Beauty & Brains gaan écht wel samen!  

Tags: Kyona Therapy Aaihond