Vince & Chanel 13 jaar

op .

2020 13jaar

Vincent & Chanel 13 jaar! Hieperdepiep...

op 9 juni was het feest! Elke verjaardag is een feestje waard... maar als 2 oudjes hun 13e verjaardag vieren dan is het wel extra feest.

Ongelovelijk... alweer 13 jaar geleden... dat Coco 4 dikke pups op de wereld zette. Pien werd hier thuis geboren (midden in de nacht, in mijn bed... ach waarom niet?) ;-) en daarna stagneerde de weeën waardoor we tijdens zonsopkomst richting Sleeuwijk reden waar Tommey, Vincent en Chanel geboren werden dmv een keizersnede. Mooie, emotionele herinneringen.

Ik 'herkende' Chanel direct! (de dierenarts opereert, de assistente pakt de pups aan, en ik zat bij het koppie van Coco om met haar te praten en haar rustig te laten liggen tijdens de keizersnee -die onder locale verdoving plaatsvindt- en toe te kijken hoe 'mijn puppies' geboren werden) Ik had het voornemen om een teefje aan te houden, dus vandaar mijn eerste vreugde dansje toen ik haar zag:; mijn droom teefje!! 

Eenmaal thuis met de 4 gezonde pups, 2 reuen & 2 teefjes, kon ik mijn ogen niet van ze afhouden. 1 dikke reu bleef mijn blik vangen... en na veel wikken en wegen heb ik na een paar dagen de knoop doorgehakt: de reu gaat ook blijven... we noemen hem Vincent.

Zusje Pien was al voorbestemd om bij vrienden te gaan wonen in co-ownership, en samen met Vincent en Chanel zijn deze 3 bijzondere honden inmiddels terug te vinden als (over-)grootouders all over the world! Broertje Tommey genoot bijna 12 jaar van een heerlijk familie leven.. zo'n leven wat elke fokker voor zijn pups wenst.

En dan zijn ze zomaar 13 jaar oud....Chanel ligt elke avond nog steeds steevast op de bank; hoe warmer hoe liever! Ze ligt bij hoge temperaturen zelfs graag te zonnen op het terras, terwijl ieder ander de schaduw opzoekt. Vincent hobbelt nog lekker mee tijdens onze wandelingen.. zijn grote body speelt hem parten en we doen er alles aan om zijn bespiering te behouden. Hij heeft me begin 2019 vreselijk laten schrikken. De spoed operatie om zijn (bloedende tumor-) milt te verwijderen en zijn leven te redden was bizar.... Maar vooral zijn kracht en snelle herstel was onvoorstelbaar en zal me altijd bijblijven. Inmiddels meer dan een jaar na dato, hobbelt 'Mijn Menneke" dus nog gewoon lekker mee!

13 jaar is een schitterende leeftijd, en dat vieren we! "We count our blessings" en genieten elke dag van (en met) de bejaarden!